Kek i but me pak perberes Copyright Rights Reserved! Sot do te shohim si te gatuajme kek me karrota brenda ore. Nje sekret per te pergatitur kekun me karrota eshte te zieni me pare karrotat para se te pergatisini embelsiren.
Për përgatitjet e këtij keku në fillim fare do të qërojmë mollët, i presim në feta, i spërkasim me limon dhe i lëmë mënjanë. Rrahim vezët me sheqerin, shtojmë lëngun e portokallit dhe vajin. Pastaj hedhim miellin të cilin e kemi përzierë me pluhur pjekjeje dhe vaniljen dhe i përziejmë të gjitha me mikser elektrik.
Këtë recetë për kek i thjeshte e ka dërguar një admiruese faqes ArtiGatimit dhe që e falënderojmë. Ka shume versione te gatuar kekun, por ne kete recete do te pergatisim versionin me kos te bardhe dhe vaj luledielli.
Repsisht ndalohet kopjimi i videos 🤔 Homemade Recipes ju prezanton me recetën e rradhës. Na bëni Subscribe për të na ndiqur me videot e rradhës. Keku me mollë është një recetë e lehtë dhe e shpejtë.
Sa më shumë mollë të ketë aq më i shijshëm bëhet keku. Para se ta fusim në furrë hedhim ½ e gjalpit të mbetur (gr) dhe e pudrosim me 3-lugë sheqer. Sapo keku të dalë nga furra, e lëmë të ftohet minuta dhe i shtojmë çokokollatën sipër.
Sipas dëshirës mund t’i shtoni edhe disa copëza arrë kokosi. Keku është një nga ato gatime që mund t’i japë shpirtin e festës çdo takimi me miq e të afërm. Receta që sjell AgroWeb. Pastaj hidhet në një formë keku apo tepsi të lyer më parë me pak vaj dhe të pudrosur me miell.
Lihet të ftohet pak, hiqet nga tava dhe sipër i hidhet sheqer pudër. Petulla janë vërtet të shijshme kur i shijon të sapo gatuara me mjaltë sipër e kanellë. Sot po ju sugjerojmë një recetë shumë të shpejtë e të thjeshtë. Lexoni me mijëra receta gatimi nga kuzhina shqiptare dhe ajo ndërkombëtare.
Shikoni video se si përgatiten recetat me udhëzime të detajuara. Kjo recetë keku nuk ka nevojë për vezë, kos apo qumësht. Përgatitet shumë thjeshtë me ujë dhe uthull dhe ka një shije të pakrahasueshme.
Përbërësit: 3gram miell. Kërkon pak kohë në përgatitje por shija e tij të mrekullon tërësisht me butësinë dhe ëmbëlsinë e tij.
Ka gjithnjë një arsye të mirë për të përgatitur një ëmbëlsirë. Keku i mëposhtëm me pjeshë përgatitet mjaft lehtë dhe është shumë i shijshëm. Perdorni nje tas keku te vogel. Fëmijët e kanë të nevojshme që menuja e tyre të jetë e shumëllojshme si në sasi ashtu edhe në përbërje.
Përzjeini mirë dhe të gjithë masën vendoseni në tepsi. Pasi të jetë pjekur lëreni të ftohet. Në fund përgatisni nëse dëshironi kremin glase.
Keku i se dieles Perberesite: kokrra veze gote sheqer gote vaj gote kos pak kripe pak sheqer sode buke ose baking soda miell. Ne fillim rrahim vezet me sheqerin derisa te tretet sheqeri. Sidoqofte, kjo eshte nje embelsire qe behet ne forme te rombit gjeometrik dhe eshte lloj keku me sherbet. Ne Kosove, Maqedoni e trojet tjera shqiptare jashte Shqiperise se sotme gatuhet kryesisht nga familjet shqiptare muslimane atje per festat e Bajramit.
Do vije dikush te na tregoj tani si behet, se une nuk di si behet. Persa i perket emrit, tashme e dime te gjithe qe trilece do te thote qumeshte. Kjo embelsire mer kete emer pasi sherbeti pergatitet me lloj produktesh qumeshti te cilet jane: qumeshti normal, qumeshti panda si dhe panna.
Me poshte vijon receta e trileces.
Nessun commento:
Posta un commento
Nota. Solo i membri di questo blog possono postare un commento.